Blijft het Klant Contact Centrum open?

Het Klant Contact Centrum aan het Stadserf blijft open. We vragen u wel om alleen langs te komen als dat noodzakelijk is. Als u klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts verzoeken we u dringend uw bezoek uit te stellen. U kunt alleen op afspraak bij het Klant Contact Centrum terecht. Veel zaken kunt u ook digitaal regelen via de website!

Wordt het afval gewoon opgehaald?

Ja, de vuilniswagens van Irado legen de containers en minicontainers (kliko’s) volgens de normale planning en route.

Waar kan ik terecht met mijn (hulp)vraag, voor boodschappenhulp, een praatje, enzovoorts?

Op de website SchiedamHelpt vindt u een overzicht van aangeboden hulp in Schiedam. Of het nu gaat om een boodschap halen, koken voor de buren of het bieden van een luisterend oor aan mensen die daar behoefte aan hebben. Voor uw (hulp)vraag kunt u ook bellen naar 088 855 50 27. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Schiedammers die bellen worden maandag tot en met zaterdag binnen 24 uur geholpen (m.u.v. zondag). Meer informatie over Schiedam Helpt.

Hoe zit het met huwelijken?

De huwelijken bij de locaties van de gemeente Schiedam gaan door. De huwelijken in de spreekkamer van het Klant Contact Centrum worden verplaatst naar een ruime zaal in het Stadskantoor. Het maximaal aantal gasten blijft gelijk.

In het Stadhuis zijn huwelijken toegestaan mits er maximaal 10 gasten aanwezig zijn (exclusief bruidspaar en bijzondere ambtenaar burgerlijke stand). We nemen contact op met degenen die in het huwelijk treden om een en ander af te stemmen en alternatieven te bespreken.

Wilt u trouwen op een andere locatie, stem dan eerst af met een medewerker van het Klant Contact Centrum. Veel locaties zijn op dit moment gesloten.

Wat betekenen de maatregelen voor het organiseren van evenementen?

Evenementen zijn op dit moment nog niet toegestaan. Heeft u als organisator vragen over deze maatregel, neem dan contact op met de afdeling Horeca en Evenementen van de gemeente Schiedam: telefoonnummer 14010 en e-mail: evenementen@schiedam.nl.

Vergadert de gemeenteraad nu wel?

De gemeenteraad mag onder bepaalde voorwaarden bijeenkomen.

Gaan gemeentelijke bijeenkomsten door?

Nee, alle gemeentelijke bijeenkomsten, zoals wijkoverleggen en informatiebijeenkomsten zijn afgelast tot 1 september. Ambtenaren van de gemeente werken zo veel mogelijk vanuit huis.