Paneel 3

    voorbeeld paneel plein lange achterweg

    Op dit paneel zien we de uitwerking van het pleintje bij de Lange Achterweg. Het keermuurtje met hekwerk op het pleintje verdwijnt. Het terras komt centraler in de ruimte te liggen. Hierdoor ligt het pand waar de boekenwinkel in zit mooier aan het plein. Ook ligt het horecaterras zo centraler voor het café. Het hoogteverschil richting Hoogstraat wordt met een aantal doorlopende traptreden op een vriendelijke manier opgelost. Het horecaterras is hierdoor beter bereikbaar voor mensen die vanuit de Hoogstraat willen neerstrijken. Het pleintje krijgt een accentbestrating van natuursteen. Er komt een bijzonder lichtarmatuur dat de verblijfsfunctie versterkt. Het lichtarmatuur komt met spankabels centraal boven het plein te hangen. Op de grens tussen de Hoogstraat en het terras wordt een boom geplant. Deze is van een afstand al te zien vanuit de Hoogstraat. Daarmee versterkt de boom de oriëntatie op het plein.