Paneel 4

    Voorlopig ontwerp Passage

    • Bovenin op dit paneel zien we een impressie voor de inrichting van de Nieuwe Passage. We willen deze entree wat netter inrichten. Het fietsparkeren verdwijnt uit de toegang naar de Passage. Het niveauverschil tussen de entree van de Nieuwe Passage en de Hoogstraat wordt aan de kant van de pinautomaat opgelost met een flauwe helling. Het voorstel is om het niveauverschil aan de kant van ondernemer Parti (delicatessenwinkel) met een aantal treden op te vangen. Zo ontstaat ruimte voor een klein terras aan de voorkant van het pand. Het zorgt er ook voor dat de entree vrij is van laad- en losbewegingen. De entree krijgt een versiering van natuursteen, die vanuit de Hoogstraat richting de entree van de Nieuwe Passage leidt. De kolom, die nu een armoedige uitstraling heeft, wordt gestript en voorzien van een stalen beplating met de naamgeving van de Nieuwe Passage. Op de draagbalk van de transparante luifel wordt in de as van de Hoogstraat een kunstwerk voorgesteld. Dit kunstwerk markeert de entree. Op grotere schaal is het kunstwerk een onderdeel van een kunstverwijzingsroute richting het Museumkwartier. De impressie toont ook een voorstel om de pui van de Nieuwe Passage transparanter vorm te geven. Daarnaast is het voorstel om de huidige wand met reclamepanelen van Douglas te veranderen naar een groene wand met beplanting
    • Onderin op dit paneel is een plattegrond van de nieuwe aansluiting tussen de Hoogstraat en de Broersveld afgebeeld. Het hoogteverschil tussen deze twee straten wordt landschappelijk geaccentueerd. Dit accent komt door de opname van een aantal natuurstenen treden aan de zijkant van de rijloper. De belangrijke kruising tussen twee winkelstraten wordt door middel van de toepassing van natuursteen sterker aangezet. Hierdoor wordt de aansluiting zichtbaarder