Van ’t Hoffplein krijgt een opknapbeurt. Het huidige plein heeft weinig groen, veel stenen en speeltoestellen die verouderd zijn. Samen met de buurt, De vrienden van Oost, het Wijkhuis Oost, de BVSO en Buurtwerkplaats De Buren gaan we er een mooier en groener plein van maken.

Initiatief van de vrienden van Oost en Buurtwerkplaats De Buren

Samen met de buurt is gekeken hoe we het plein groener en prettiger kunnen maken. Omdat er in de toekomst naar dit plein gekeken wordt voor mogelijke ontwikkelingen, is met de vrienden van Oost en Buurtwerkplaats De Buren een plan gemaakt om met beperkte middelen van het plein weer een fijne plek te maken. Het plan voorziet in;

  • Een fijne schaduwrijke plek met een pergola.
  • Extra groen zodat regenwater makkelijk de bodem in kan.
  • Zogenaamde plantenpiramides met mooie bloeiende planten.
  • Een insectenhotel.
  • Een geveltuin van 17 meter met klimmende planten tegen de wand van het wijkhuis.

Realisatie en beheer

Deze aanpassingen worden uitgevoerd door Buurtwerkplaats De Buren in samenwerking met Irado en de gebruikers van het plein. De Vrienden van Oost, de gebruikers van het plein en gemeente Schiedam dragen zorg voor het onderhoud van het plein met ondersteuning van de buurtwerkplaats. Hierbij een impressie van hoe het plein met het extra groen er uit kan komen te zien.

Update maart 2022: de werkzaamheden voor het vergroenen zijn inmiddels van start gegaan.

Het nieuwe speeltoestel met de meeste stemmen is: de kroon!

De afgelopen weken konden buurtbewoners hun stem uitbrengen op 4 speeltoestellen. Het klim- en klauterspeeltoestel de kroon kreeg de meeste stemmen. We verwachten deze begin van het najaar te kunnen plaatsen op het plein in de plaats van het rode klimtoestel. De potloden krijgen een nieuwe laag verf en behouden we op het plein samen met het combinatietoestel.

"Keuze optie 4 nieuwe speeltoestellen Van 't Hoffplein"

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met beleidsadviseur groen en spelen Linde van Eeden.