Meer groen zorgt voor een prettigere leefomgeving. Groen doet goed! Daarom geeft de gemeente Schiedam ruim 1500 stuks aan gratis eetbaar groen weg aan inwoners van Schiedam.

Uitdeelactie 22 april: gratis jonge boompjes, bessenstruiken en kruidenplanten

Met deze uitdeelactie kunnen Schiedammers hun tuin of balkon vergroenen. Door minder tegels en meer planten maken we Schiedam steeds een beetje groener. Ook zorgen we voor meer biodiversiteit in de stad. Op deze manier kunnen Schiedammer zelf hun steentje bijdragen aan het creëren van een groenere stad. Groen zorgt voor een prettige leefomgeving en draagt ook bij aan een gezond klimaat. Bomen en struiken zorgen voor een betere waterafvoer, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan planten en dieren.

Aanmelden voor gratis groen = gesloten 

Per huishouden kon er een keuze gemaakt worden voor een laagstam fruitboom, twee bessenstruiken of drie kruidenplanten. De aanmeldingen worden nu verwerkt. Op zaterdag 22 april is het gratis eetbaar groen op te halen bij de ingang van Irado (Fokkerstraat 550). 

NK Tegelwippen: samen maken we Schiedam klimaatbestendig

Om Schiedam nog groener te krijgen, doet Schiedam ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Schiedam en Vlaardingen gaan tot en met 31 oktober met elkaar de strijd aan om tegels te vervangen door groen. Door meer gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt Schiedam meer klimaatbestendig en mooier. Geef daarom uw gewipte tegels op.

Subsidie Schiedam Waterklaar

Gemeente Schiedam biedt subsidie aan voor het vergroenen van uw tuin, dak of plein. Bekijk hier hoe andere Schiedammers dankzij de subsidieregeling hun omgeving Waterklaar hebben gemaakt. Of vraag hulp aan onze afkoppeladviseur.

Gratis inleveren van tegels

Tijdens NK Tegelwippen kunt u uw tegels gratis inleveren of laten ophalen.