Trouwen is een bijzondere gebeurtenis in een mensenleven. Het is de dag waarop u uw geliefde eeuwige trouw belooft. Daarom is het belangrijk dat zowel de ceremonie als de locatie voldoet aan al uw wensen. U kunt elkaar bijvoorbeeld het jawoord geven in de voormalige raadszaal. Maar er is meer keus in Schiedam. Bekijk de verschillende unieke trouwlocaties in Schiedam.

Stadhuis

Het oude stadhuis aan de Grote Markt is al ruim 350 jaar het statige middelpunt van de binnenstad. Generaties lang geven geliefden er elkaar het jawoord.

Monumentaal

Het bordes met aan weerszijden de indrukwekkende stenen trappen, de monumentale gevel en het historische plein. Van oudsher vormt het stadhuis een romantisch decor voor een onvergetelijke bruiloft. De grootscheepse restauratie, die in 2004 werd voltooid, heeft deze bijzondere trouwlocatie nog meer charme gegeven. Dit alles maakt het stadhuis tot een zeer geliefde plek om in het huwelijk te treden.

Meer informatie

Voor uitgebreide informatie of een offerte neemt u contact op met het Klant Contact Centrum.

Locatiegegevens

Stadhuis
Grote Markt 1 
3111 NG Schiedam
Capaciteit: tot 75 personen (waarvan 50 zitplaatsen)
Het stadhuis is voorzien van een door de NVVS gecertificeerde ringleiding.

Afbeelding van het oude stadhuis in Schiedam

Hoppe

De geschiedenis van deze voormalige jeneverstokerij gaat terug tot de tweede helft van de 18e eeuw. Pieter Hoppe nam toen een wijnkoperij over in Amsterdam. Hoppe groeide zo snel, dat hij in 1858 een nieuw pand aankocht. Dit werd gebouwd aan de Nieuwe Haven in Schiedam.

Originele staat

Het pand is volledig gerestaureerd en tot in de kleinste details in originele staat teruggebracht. De antieke jenevertonnen met vuurschalen en de uitgerolde rode loper zorgen voor een sfeervolle entree. Ook op culinair gebied heeft Hoppe alles in huis. Het pand van Pieter Hoppe is dan ook een schitterende locatie voor uw huwelijk, met voldoende parkeergelegenheid.

Locatiegegevens

Hoppe
Nieuwe Haven 103
Telefoon: 010 273 33 33
Capaciteit: tot 180 personen
Kijk op de website van Hoppe

 

Afbeelding van de Trouwlocatie Hoppe in Schiedam

Theater aan de Schie

Neem voor uitgebreide informatie en mogelijkheden contact op met de afdeling verhuur.

Ronald Kievit
Telefoon: 010 246 25 96
E-mail: verhuur@theateraandeschie.nl
Kijk op de website van het Theater.

Wilt u trouwen op een locatie naar eigen keuze?

In Schiedam is het mogelijk om te trouwen op een locatie die u zelf hebt uitgezocht. Maar daarvoor gelden wel voorwaarden. De staan beschreven in het Gemeenteblad 2021. Het aanvraagformulier vindt u hier: Aanwijzen eenmalige trouwlocatie

Met dit formulier vraagt u de gemeente om een locatie aan te wijzen als een eenmalige trouwlocatie voor het voltrekken van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Het afhandelen van de aanvraag kan 8 weken duren. Lever dit formulier dus minimaal 12 weken voor uw geplande huwelijksdatum in.