De Slimme Watering en de openbare ruimte ter hoogte van de tramkeerlus in Schiedam-Noord zijn verzakt. Het gaat om het deel tussen de Kasteelweg en de wijk De Akkers. Naast de ophoging worden enkele verbeteringen doorgevoerd zoals de verkeersveiligheid op de Scheepvaartweg-Slimme Watering en het vervangen van de rioolaansluiting. De RET gaat tegelijkertijd werkzaamheden uitvoeren aan het spoor, omdat het tramspoor aan vervanging toe is. De halte Harreweg wordt ook opnieuw ingericht.

Planning 

Aannemer Dura Vermeer is dinsdag 16 augustus 2022 gestart met het uitvoeren van de werkzaamheden. De RET stelt een tijdelijke dienstregeling in vanaf 22 augustus 2022 tot en met 16 december 2022. Als de tramkeerlus volledig in werking is gesteld, wordt de overige infrastructuur verder aangebracht. Overige werkzaamheden lopen door tot in het eerste kwartaal van 2023. Hierna gaat de doorgaande verkeersroute weer open.

Kortere omleidingsroute (autoverkeer) mogelijk met ontheffing

De voorgestelde route: Harreweg/Woudweg- Ocktave de Coninckpad - Adam Pijnackerpad - Jan van Schijndelpad - Huigenhofpad - Groeneweg - Kerkweg en terug.

  • Alleen bewoners en ondernemers van de Harreweg, Woudweg, Oostveenseweg, Abtswoude en Groeneweg komen op verzoek in aanmerking voor een ontheffing.
  • Ondernemers kunnen voor hun bezoekers per mail ontheffingskaarten aanvragen via H. v. Hoeven via het contactformulier. De ontheffingskaarten worden op naam van het bedrijf geregistreerd en de ondernemer is verantwoordelijk voor deze ontheffingenkaarten.
  • De kortere omleidingsroute is alleen te gebruiken voor de bewoners en ondernemers die een ontheffing hebben aangevraagd en gekregen van de gemeente Schiedam.
  • De RVV ontheffing is hier aan te vragen.
  • De kortere omleidingsroute is geschikt voor lichte auto’s (max 1500 kg) met beperkte afmetingen, niet langer dan 5 meter.
  • Wij vragen de bewoners/ ondernemers / bezoekers de ontheffing goed zichtbaar onder de voorruit te plaatsen.

Verkeersmaatregelen in het gebied

Om deze omleidingsroute zo veilig mogelijk te maken, voeren wij deze week al een aantal verkeersmaatregelen uit in het gebied.

  • Op vier locaties aan het Adam Pijnackerpad plaatsen wij rijplaten in de berm voor het passeren van tegenliggers. De rijplaten dienen als uitwijkmogelijkheid.
  • Wij plaatsen tijdelijk onderborden bij de fietspadborden met de tekst ‘uitgezonderd auto’s met ontheffing’.

Drukker op de Groeneweg

Het wordt drukker op de Groeneweg door de extra reisbewegingen van de bewoners en ondernemers aan de Harreweg, Woudweg en Oostveenseweg. Wij gaan ervan uit dat dit geen overlast geeft voor de bewoners aan de Groeneweg. Ervaart u wel overlast? Neem dan contact op met de omgevingsmanager Karlijn Tielemans van Dura Vermeer via telefoonnummer 06 53 59 94 44.

Communicatie via aannemer Dura Vermeer

Heeft u vragen tijdens de uitvoering? Via de BouwApp blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Staat het antwoord op uw vraag niet in de BouwApp? Neem dan contact op met Karlijn Tielemans, omgevingsmanager Dura Vermeer. Voor het gehele project is Karlijn uw vaste contactpersoon. Zij is telefonisch bereikbaar via 06 53 59 94 44 en via email.

Definitief inrichtingsplan

Bekijk het definitieve inrichtingsplan (pdf 9 MB). We leggen het inrichtingsplan uit op de webpagina 'uitleg bij het definitieve inrichtingsplan'. Deze uitleg is ook bedoeld voor mensen die gebruik maken van een screenreader of ander leeshulpmiddel.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleider Hendro Rencoko. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Marianne van der Graaf.

"​​​​​​​Foto: tramkeerlus oude situatie"

Foto: tramkeerlus oude situatie