Door de corona-maatregelen zijn de cafés en restaurants op dit moment alleen geopend voor afhaal. We weten nog niet wanneer zij de deuren en terrassen weer mogen openen. De gemeente Schiedam wil de cafés en restaurants als dit wel weer mag, de mogelijkheid bieden om bij de heropening grotere terrassen te realiseren. Zo krijgen zij meer ruimte. In mei 2020 gaf de gemeente Schiedam de horecaondernemers de mogelijkheid hun terras tijdelijk te vergroten. Deze mogelijkheid is verlengd tot en met 31 december 2021.

Veilig en verantwoord

Het is van groot van belang dat de uitbreiding van de terrassen veilig en verantwoord gebeurt. Daarom heeft de gemeente Schiedam een aantal richtlijnen opgesteld. Het kan bijvoorbeeld alleen als de buitenruimte dit ook mogelijk maakt. Er moet ook genoeg ruimte blijven voor voetgangers, hulpdiensten en gemeentelijke diensten. Het totaal aantal zitplaatsen op de terrassen mag niet meer zijn dan voor de corona-maatregelen, de grootte van het terras is maximaal een verdubbeling van het normale terras.

Bent u uitbater met een vergroot terras?

En heeft u vorig jaar een ‘instemming tijdelijk terras covid-19’ ontvangen? En wilt u hier ook dit jaar gebruik van maken? Laat ons dit weten door uiterlijk 16 april 2021 een e-mail te sturen naar contact@schiedam.nl.

Bent u uitbater en heeft u nog geen vergroot terras?

Maar wilt u dit wel? Stuur dan een e-mail naar contact@schiedam.nl. U ontvangt van ons een e-mail met meer informatie.