Gemeente Schiedam heeft een subsidieregeling voor activiteiten die bijdragen aan duurzaam corona-herstel. Bijna alle Schiedammers hebben op de een of andere manier te maken (gehad) met de gevolgen van Corona. Sommigen zijn zelf ziek geweest, of hadden dierbaren met Corona of zijn zelfs dierbaren verloren door dit virus. De mensen die Corona hebben gehad hebben soms nog langdurige klachten en zijn belemmerd in hun dagelijks leven. Ook zijn veel mensen hun (bij)baan kwijtgeraakt en velen konden niet naar hun werkplek, naar school, sporten of naar vrienden en familie. Mensen die het al moeilijk hadden zijn extra geraakt. Ook (kwetsbare) jongeren behoren hiertoe.

Schiedammers hebben in de crisis laten zien dat ze voor elkaar klaar stonden en wisten hoe ze elkaar konden helpen. Daarom heeft gemeente Schiedam nu een speciale subsidieregeling. Hiermee kunnen Schiedammers en maatschappelijke organisaties activiteiten organiseren die bijdragen aan het herstel van de gevolgen van de crisis.

De aanvragen mogen maximaal €25.000,- zijn en de subsidie is bedoeld voor activiteiten met een duurzaam effect. Bijvoorbeeld buurtgenoten (opnieuw) met elkaar in contact brengen, samen eten koken, beginnen met sport en bewegen.

Passend bij de coronamaatregelen van dat moment

Heeft u een goed idee? Vraag nu een subsidie aan. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum: 14010

De regeling loopt tot uiterlijk eind 2022; de aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld tot het budget op is.