Tot en met 7 juni 2023 kan iedereen met een stembrief zijn of haar persoonlijke stem geven over Schiedam-Zuid en een gedeelte van De Plantage waar nu nog geen betaald parkeren is.

Stembrief

In de stembrief vindt u de inloggegevens om uw persoonlijke stem te geven.

Verlenging stemperiode

Wij hebben geconstateerd dat niet iedereen de toegestuurde informatie rond 13 mei ontvangen heeft. Om iedereen voldoende tijd te geven om te stemmen voor of tegen betaald parkeren, hebben wij de stemperiode tot en met 7 juni verlengd. Daarnaast hebben wij iedereen (die digitaal nog niet gestemd heeft) nogmaals een stembrief gestuurd. Deze herinnering is rond 26 mei in de wijk bezorgd.

Uw stem telt!

Stemformulier/ Voting form

Wij behandelen uw antwoorden strikt vertrouwelijk. Op de stembrief kan ook een keuze gemaakt worden over de venstertijden:

  • maandag tot en met zaterdag van 17.00 uur tot 22.00 uur 
  • maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 22.00 uur 

Al gestemd?

Als u al gestemd heeft, hoeft u dit niet nogmaals te doen. Dan wordt uw stem al verwerkt. Iedereen kan maar één keer stemmen.

Meer informatie nodig?

Lees dan hier de veelgestelde vragen of bekijk het online webinar terug.

Geen stembrief ontvangen? 

Bent u als bewoner ingeschreven of bedrijf gevestigd in Schiedam-Zuid of De Plantage en u heeft geen stembrief ontvangen, wacht dan nog even op de herinnering. Als u na 30 mei nog steeds niet ontvangen heeft, stuur dan uw naam en adres naar het e-mailadres @email. De gemeente stuurt u dan alsnog een uitnodiging per mail.

Niet thuis? 

Bent u niet in de gelegenheid om de stembrief te ontvangen omdat u in de stemperiode niet in Schiedam bent? Dan kan u stemmen per mail. Stuur een e-mail met uw adresgegevens naar @email. U ontvangt dan de stembrief per mail. Daarmee kunt u online uw stem uitbrengen. 

Heeft u moeite met (digitaal) stemmen? 

Kom dan naar de stemhulp

Uitslag volgt in juli 2023

Betaald parkeren wordt alleen ingevoerd als meer dan 50 kiest vóór betaald parkeren. Ook als u geen auto heeft, is uw mening belangrijk. Als meer dan 30 procent reageert, is de uitslag geldig. Is het aantal reactie slager of stemt een meerderheid tegen, dan komt er geen betaald parkeren. Het parkeren in uw buurt blijft dan de komende jaren zoals het nu is.

Informatiemomenten 

Tijdens verschillende informatiemomenten (zoals een webinar, inloopavond en met de Tuktuk in de wijk) kan iedereen vragen stellen.

Stemmen over betaald parkeren is mogelijk voor: 

  • alle bewoners van Schiedam-Zuid die mogen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen; 
  • bedrijven en instellingen met een vestiging in Schiedam-Zuid.