Woningbouw op Schieveste

Schieveste is één van de best bereikbare locaties van de zuidelijke Randstad met trein, metro, bus en tram en dat maakt Schieveste tot een potentiële ontwikkellocatie voor woningbouw.

Voor het gebied tussen het spoor en de rijksweg A20, achter Station Schiedam Centrum heeft de Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) een masterplan gemaakt voor de ontwikkeling van een multifunctionele woonlocatie. Dit initiatief is voor de gemeente Schiedam reden om een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied op te stellen en de onderhandelingen met OCS te starten over gronduitgifte. Naar verwachting is het eerste kwartaal van 2021 het nieuwe bestemmingsplan gereed en kan de gemeente de grondovereenkomst met OCS tekenen.

Schieveste heeft een gunstige ligging in deze regio, het gebied ligt centraal in de Metropoolregio en is een ideale uitvalsbasis naar de grote omliggende steden en de onderwijsinstellingen die er in de buurt zijn.  De locatie is makkelijk te bereiken met het OV: zowel met de trein, metro als met bus en tram.

Het Bioscoop- en Leisurecentrum Euroscoop ligt direct tegen het woongebied aan en de fraaie Schiedamse binnenstad ligt op vijf minuten loopafstand. Dat maakt Schieveste een fijne plek om te wonen.

Extra woningen nodig

Nieuwbouw op Schieveste levert een grote bijdrage aan de behoefte aan woningen. De verstedelijkingsopgave waarvoor de regio staat en waarin een nog grotere druk op de woningmarkt wordt voorspeld, is één van de belangrijkste vraagstukken van dit moment. Vanuit die opgave wil Schiedam de komende jaren duizenden extra woningen bouwen. De vraag naar woningen komt ook door toename van de bevolking. Bovendien verandert de samenstelling van de huishoudens: er komen steeds meer huishoudens van één persoon en van tweeverdieners.

Passend woningaanbod

De verschillende woningtypes die OCS voor ogen heeft, zijn dan ook een goede aanvulling op het huidige woonaanbod in Schiedam. Het biedt Schiedam alternatieven voor huidige inwoners die binnen de stad willen verhuizen (wooncarrière maken). Daarnaast trekt woningbouw op Schieveste nieuwe doelgroepen naar de stad. De OCS gaat ervan uit om circa 3.000 woningen te realiseren op Schieveste.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectmanager Sandra van Riemsdijk. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Irma van Diggelen.