De gemeente werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor woningbouw op Schieveste. OntwikkelCombinatie Schieveste (OCS) ontwikkelt de plannen voor 3000 woningen. We verwachten de overeenkomst voor de eerste gronduitgifte aan OCS eind 2020 te tekenen.

Geschikte locatie

Schieveste heeft een gunstige ligging in deze regio. De plek is makkelijk te bereiken met het OV: zowel met de trein, metro als metbus en tram. Ook door de komst van het Bioscoop- en Leisurecentrum Euroscoop is Schieveste een fijne plek om te wonen.

Extra woningen nodig

Nieuwbouw op Schieveste is een oplossing op de vraag naar woningen. Schiedam moet de komende jaren duizenden extra woningen bouwen. Dat komt vooral door de toename van de bevolking. Bovendien verandert de samenstelling van de huishoudens: er komen steeds meer huishoudens van 1 persoon en van tweeverdieners.

Passend woningaanbod

De verschillende woningtypes die OCS voor ogen heeft, zijn dan ook een goede aanvulling op het huidige woonaanbod in Schiedam. De woningbouw op Schieveste trekt nieuwe doelgroepen naar de stad. En het biedt Schiedam alternatieven voor huidige inwoners die binnen de stad willen verhuizen (wooncarrière maken).

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectmanager Sandra van Riemsdijk. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Irma van Diggelen.