De gemeente Schiedam gaat de Oranjebrug renoveren. De Oranjebrug verbindt Schiedam-West en Schiedam-Zuid via de Nieuwe Haven met het Centrum (Oranjestraat). De brug is gebouwd in 1938 en wordt binnenkort een gemeentelijk monument.

Wat gaat er gebeuren en waarom?

Het brugdek (het deel van de brug waar het verkeer overheen gaat) van de Oranjebrug is verouderd. Er komt een nieuw brugdek dat geschikt is voor al het verkeer. Ook gaan we het hefmechanisme (de kabels en de aansturing waarmee de brug omhoog en omlaag gaat) vervangen. De vier heftorens en het landhoofd (waar de brug op ligt) worden niet vervangen. We gaan daarvan alleen kleine schades herstellen.

Planning

We zijn nu bezig met het berekenen en ontwerpen van de nieuwe onderdelen. Daarna selecteren we een aannemer selecteren die het werk moet gaan uitvoeren. We verwachten in het tweede kwartaal van 2022 te kunnen starten met de werkzaamheden. In 2022 wordt het project afgerond.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden kan er geen verkeer over de brug. We geven dit aan met omleidingsborden. Dit kan enkele dagen duren. De brug is maximaal twee weken afgesloten. Daarna kan het verkeer weer over de brug, mogelijk met minder rijstroken voor auto- en busverkeer. Alle overige werkzaamheden voeren we zoveel mogelijk uit met de brug in gebruik. 

Foto van de Oranjebrug

Foto: Oranjebrug

Heeft u vragen over de renovatie van de Oranjebrug?

Neem dan contact op met de projectleider Hüseyin Dalmis. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Mildred Maharaj.