De werkzaamheden aan de Sportparkbrug en een deel van de Nieuwe Damlaan in Nieuwland zijn gereed. Tussen 30 mei en 18 juli 2022 zijn de herstelwerkzaamheden uitgevoerd. In het najaar worden nog vier bomen verplant. Dit kan alleen in het plantseizoen.

Verplanten bomen eind 2022

Langs de Nieuwe Damlaan worden nog vier bomen verplant. Het verplanten van de bomen gebeurt in het najaar van 2022. Ter plaatse van de bestaande bomen is de stoep tijdelijk versmald. De stoep wordt tegelijk met het verplanten van de bomen verbreed.

Werkzaamheden afgerond

Het verkeer kan weer gebruik maken van de Nieuwe Damlaan tussen de Hargalaan en de Burgemeester van Haarenlaan. Tegelijkertijd met de herstelwerkzaamheden aan de Nieuwe Damlaan is een nieuw fietspad aangelegd tussen de Nieuwe Damlaan en het Poldervaartpad. Door de aanleg van het fietspad is er een snellere verbinding gemaakt voor de fietsers vanuit het centrum naar het Poldervaartpad.
Als onderdeel van het project is ook aandacht besteed aan de kruising Schiedamseweg-Nieuwe Damlaan. Bij hevige regenval stond de kruising onder water. Om de overlast te verminderen, zijn er nu extra putten voor de opvang van het regenwater geplaatst.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleider Remko van Velzen, gemeente Schiedam. Wilt u bepaalde documenten bekijken, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten? Neem dan contact op met de projectassistent Mildred Maharaj.