Enkele vluchtelingen hebben zich rechtstreeks bij de gemeente gemeld. Zij hebben begeleiding gekregen naar (tijdelijk) onderdak. De tragedie die zich voltrekt in Oekraïne maakt ook bij onze inwoners veel los. Een aantal vluchtelingen heeft inmiddels onderdak gevonden bij familie in Schiedam. Verder zijn er vluchtelingen die een-op-een zijn opgevangen door Schiedammers, bijvoorbeeld door de Poolse gemeenschap. Deze betrokkenheid is hartverwarmend en verdient navolging.

Aanmelden opvangplaatsen

Voor het beschikbaar stellen van woonruimte werken de gemeenten in onze regio samen met Takecarebnb. Als u woonruimte wilt aanbieden, kunt u dat doen door een aanmeldformulier in te vullen. Takecarebnb zorgt voor een screening van uw woning. Als die geschikt is, bekijkt Takecarebnb wie zij het best in uw woning kunnen onderbrengen. Door de huidige drukte kan het even duren voordat uw woning wordt gescreend.

  • Heeft u één of meer opvangplekken beschikbaar? Meld u dan hier aan. 
  • Wilt u grootschalige opvang aanbieden? Of heeft u een bedrijf dat iets kan betekenen in de opvang van vluchtelingen? Meld u dan hier aan.