De gemeente Schiedam werkt aan Oranjeburgh. Dit is een nieuwe buurt op de plaats van het oude Vlietland ziekenhuis aan de Burgemeester Knappertlaan met 62 kavels. Hiervan zijn er 36 bestemd voor particuliere opdrachtgevers. De woningen op de overige kavels worden door projectontwikkelaars gerealiseerd. Zoals het voormalig Zusterhuis, dat nu NassauStede is, en Residence Oranjeburgh (kavel 57). Deze maken deel uit van het statige Oranjekwartier in de wijk Schiedam-West.

Statige wijk

Schiedam-West is aangelegd tussen 1911 en 1940 in de Westfrankelandse polder. Oranjeburgh is een prima thuisbasis voor ondernemende gezinnen die rust en dynamiek willen combineren. Oranjeburgh ligt op een steenworp afstand van de historische binnenstad van Schiedam. De binnenstad heeft een levendig winkelcentrum en volop terrasjes en restaurants. Dicht in de buurt vindt u ook diverse musea en het Theater aan de Schie. De kinderen naar school brengen en dan door voor een partijtje tennis? U doet het te voet of op de fiets. Want in Oranjeburgh is het ontspannen wonen met alle voorzieningen dichtbij.

Residence Oranjeburgh

De grondoverdracht heeft inmiddels plaatsgevonden. Giesbers Rotterdam Bouw is in opdracht van Kalliste Woningbouwontwikkeling gestart met de voorbereidingen van de bouwwerkzaamheden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Kalliste Woningbouwontwikkeling.

Werk in uitvoering

In de week van 27 mei 2019 is begonnen met het bouwklaar maken van de vier kavels. Op terrein van de kavels is de Japanse duizendknoop actief. Het verwijderen van de Japanse duizendknoop op deze locatie is in de werkzaamheden meegenomen. De gemeente Schiedam stelt alles in het werk om de plant te verwijderen bij de kavels. Helaas kunnen we geen garantie geven dat de Japanse Duizendknoop volledig wordt verwijderd. Dit is namelijk van veel omgevingsfactoren afhankelijk. Deze plant groeit razendsnel via de wortels. Het kan voorkomen dat er wortels achterblijven en de plant opnieuw begint te groeien.

Verder zullen we regelmatig controle uitoefenen op het terrein. Eventueel opkomende Japanse Duizendknoop wordt dan verwijderd.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de gemeente Schiedam via de projectleider de heer Hans van Sasse. Wilt u inzage krijgen in bepaalde documenten, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten, neem contact op met de projectassistent mevrouw Mildred Maharaj.