De gemeente Schiedam werkt aan Oranjeburgh. Dit is een nieuw te bouwen buurt op de plaats van het oude Vlietland Ziekenhuis aan de Burgemeester Knappertlaan. Op deze bijzondere locatie komen 62 kavels. Hiervan zijn er 36 bestemd voor particuliere opdrachtgevers. De woningen op de overige kavels worden door projectontwikkelaars gerealiseerd. Oranjeburgh maakt deel uit van het statige Oranjekwartier in de wijk Schiedam-West.

Statige wijk

Schiedam-West is aangelegd tussen 1911 en 1940 in de Westfrankelandse polder. Oranjeburgh is een prima thuisbasis voor ondernemende gezinnen die rust en dynamiek willen combineren. Oranjeburgh ligt op een steenworp afstand van de historische binnenstad van Schiedam. De binnenstad heeft een levendig winkelcentrum en volop terrasjes en restaurants. Dicht in de buurt vindt u ook diverse musea en het Theater aan de Schie. De kinderen naar school brengen en dan door voor een partijtje tennis? U doet het te voet of op de fiets. Want in Oranjeburgh is het ontspannen wonen met alle voorzieningen dichtbij.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de gemeente Schiedam via de projectleider de heer Hans van Sasse. Wilt u inzage krijgen in bepaalde documenten, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten, neem contact op met de projectassistent mevrouw Mildred Maharaj.