De gemeente Schiedam werkt aan Oranjeburgh. Dit is een nieuwe buurt op de plaats van het oude Vlietland ziekenhuis aan de Burgemeester Knappertlaan. Oranjeburgh heeft 62 kavels (stukken grond). Hiervan zijn er 36 bestemd voor particuliere opdrachtgevers. De woningen op de overige kavels worden door projectontwikkelaars gerealiseerd. Zoals NassauStede (het voormalig Zusterhuis) en Residence Oranjeburgh (kavel 57). Deze maken deel uit van het statige Oranjekwartier in de wijk Schiedam-West.

Residence Oranjeburgh

Schiedam-West is aangelegd tussen 1911 en 1940 in de Westfrankelandse polder. Oranjeburgh is een prima thuisbasis voor ondernemende gezinnen die rust en dynamiek willen combineren. Oranjeburgh ligt vlak bij van de historische binnenstad van Schiedam. De binnenstad heeft een levendig winkelcentrum en volop terrasjes en restaurants. Dicht in de buurt vindt u ook diverse musea en het Theater aan de Schie. De kinderen naar school brengen en dan door voor een partijtje tennis? U doet het te voet of op de fiets. Want in Oranjeburgh is het ontspannen wonen met alle voorzieningen dichtbij.

Bouwwerkzaamheden

De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang, in opdracht van Kalliste Woningbouwontwikkeling worden door Giesbers Rotterdam Bouw uitgevoerd.

Werk in uitvoering

Binnenkort starten de werkzaamheden bij de 2 kavels aan de Louise de Colignystraat in Oranjeburgh (kavels 59 en 60). In de nieuwsbrief pdf (1,10 MB) leest u meer hierover.

Bouwroute

Het bouwverkeer aan de Louise de Colignystraat heeft een bouwroute. Zodat het bouwverkeer niet kriskras door de wegen en de straten in de omgeving hoeft te rijden. Ook is dit veiliger.

Bouwroute in

Stadhouderslaan, Juliana van Slotbergstraat, Louise de Colignystraat

Bouwroute uit

Louise de Colignystraat, Nassau Dillenburgstraat, Charlotte de Bourbonstraat tot aan de Willem de Zwijgerlaan.

Zware transporten

Deze bouwroute is samen met het team Verkeer vastgesteld. Deze route geldt voor normaal bouwverkeer. Voor eventuele zware transporten, zoals een heistelling, moet de aannemer een verzoek indienen bij team Verkeer. U mag dan afwijken van de bouwroute, als hier een reden voor is.

Deze route is ook beschikbaar voor het overige verkeer.

Bouwroute Louise de Colignystraat

Planning

De bouwwerkzaamheden starten in de tweede helft van mei 2020. De werkzaamheden duren ongeveer 1,5 tot 2 jaar (naar verwachting).

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de gemeente Schiedam via de projectleider de heer Hans van Sasse. Wilt u bepaalde documenten inzien, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten? Neem dan contact op met de projectassistent mevrouw Mildred Maharaj.