Veel inwoners van Oekraïne zijn op de vlucht voor het geweld in hun land. Onze regio zal een aantal van deze vluchtelingen opnemen en onderdak bieden. Het is voor de kinderen van groot belang dat zij hier weer naar school kunnen. Om door te kunnen gaan met leren, maar ook om de verschrikkingen van de oorlog even van zich af te kunnen zetten.

In onze regio zijn 4 scholen die deze leerlingen een plaats zullen geven. Voor het primair onderwijs zijn dat De Wereldschool in Schiedam, De Globe in Vlaardingen en De Diamant in Maassluis. Voor het voortgezet onderwijs gaan de kinderen naar De Internationale Vos in Vlaardingen en Schiedam.

Docenten gezocht voor kinderen uit Oekraïne

Op deze scholen werken bevlogen en enthousiaste teams met kleine groepen van 15 tot 17 leerlingen. De scholen  volgen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van NT2-onderwijs. Vanwege de komst van Oekraïense kinderen zijn de scholen op zoek naar mensen die deze leerlingen onderwijs kunnen bieden voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs.  

Vraag

  • Ben jij een leerkracht PO of VO of leerkracht NT2 en/of heb je ervaring met deze doelgroep of spreek je bijvoorbeeld Oekraïens?
  • Ben je docent 1e of 2e graads en ben je bereid je in te zetten voor een  nieuwe doelgroep? Ervaring in NT2 onderwijs is een pre, maar niet noodzakelijk. Je krijgt intern begeleiding.
  • Uren en dagen in overleg.
  • Ben jij een onderwijsassistent en wil jij je inzetten voor deze doelgroep?

Aanbod

Het gaat om tijdelijke vacatures, in ieder geval tot de zomervakantie. De scholen bieden arbeidsvoorwaarden en inschaling volgens de CAO. Je werkt in een team dat gericht is op de laatste ontwikkelingen op sociaal-emotioneel gebied, trauma en NT2. 

Contact

  • Voor het basisonderwijs in Schiedam: Renée Veltenaar, e-mail @email
  • Voor het basisonderwijs in Vlaardingen: Liset Dagelet, e-mail @email
  • Voor het basisonderwijs in Maassluis: Ellen Kuyvenhoven, e-mail @email
  • Voor het voortgezet onderwijs in Schiedam en Vlaardingen:  Inge van Wingerden, e-mail @email