Het Ondernemersloket

Bij het Ondernemersloket kunt u terecht met al uw vragen over uw (te starten) Schiedamse onderneming. Ook kan er een snelle doorverwijzing plaatsvinden naar de juiste persoon of afdeling binnen de gemeente of naar een externe instantie. U kunt telefonisch contact opnemen of op afspraak langskomen bij het Ondernemersloket bij het Klant Contact Centrum.

Producten voor ondernemers

Voor ondernemers levert de gemeente specifieke producten. Bekijk relevante vergunningen en ontheffingen en subsidies.

Starters

Als startende ondernemer kunt u informatie inwinnen bij de Kamer van Koophandel en het Ondernemersloket. Voor vestiging in Schiedam kan een gesprek met één van onze accountmanagers interessant zijn. Wij helpen u graag verder.

Bedrijf vanuit huis

Een bedrijf vanuit huis starten mag, als de bedrijfsruimte niet meer dan 30% van de oppervlakte van de woning betreft en de woning ook zo wordt gebruikt.

Financiering

De gemeente verstrekt geen kredieten. Wel kunt u een microfinanciering aanvragen bij Qredits. Bij deze regeling kan de ondernemer in aanmerking komen voor een lening van maximaal € 50.000. Het krediet wordt alleen verstrekt aan ondernemers die beschikken over aantoonbare ondernemersvaardigheden en een haalbaar ondernemersplan.