Voor welke organisaties is het tijdelijke noodfonds Energiecrisis bedoeld?

De beleidsregel is opgesteld voor de culturele en maatschappelijke instellingen waarmee we een subsidierelatie hebben. Hiermee kunnen we instellingen en hun activiteiten die in de problemen raken, compenseren en ondersteunen. Hiermee komt het voortbestaan van culturele en maatschappelijke instellingen minder onder druk te staan en biedt het instellingen en organisaties de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe economische situatie.

De beleidsregel is als officiële bekendmaking hier te vinden. Overige documenten vindt u hier:

Hoe vraag je aan?

Via het aanvraagformulier kun je je aanvraag indienen. Stuur je aanvraag (in PDF) inclusief de gevraagde bijlagen naar noodfonds@schiedam.nl 

Tot wanneer kun je een aanvraag indienen?

Dat kan van 3 april 2023 tot 3 mei 2023.

Wat gebeurt er daarna?

Nadat alle aanvragen binnen zijn, worden deze getoetst. Begin juni informeren we je over de uitkomsten. Als er sprake is van een financiële compensatie, dan wordt deze in juli uitbetaald.

Hoe worden de gelden uit het noodfonds aangewend?

We handelen de aanvragen niet op volgorde af, maar willen alle activiteiten kunnen ondersteunen. Daarom wachten wij met de beoordeling, tot alle aanvragen binnen zijn. Vervolgens kunnen we bekijken of dit binnen het totale bedrag van 2 miljoen euro valt. Mocht er in totaal meer zijn aangevraagd, dan het noodfonds in totaal bedraagt, dan brengen we het percentage dat we vergoeden omlaag.

Als het totaal van alle aanvragen binnen de omvang van het fonds valt (€2.000.000), dan zal 90% worden vergoed van het verschil tussen de energienota’s 2021 en 2022/2023. Daarbij kijken we wel naar je eigen vermogen. Als je nog eigen middelen hebt om in te zetten dan vergoeden wij 50%.

We ondersteunen je graag in dit proces

Wij helpen iedereen graag met vragen. Bel gerust je accounthouder. Of vul het contactformulier in.