Voor het opmaken van een akte of het registreren van een akte moet u een afspraak maken. Neem hiervoor telefonisch contact op.

Registreren in BRP

Wilt u uw levenloos geboren kind registeren in de Basisregistratie Personen (BRP)? Vanaf 4 februari 2019 is dit mogelijk. U kunt dit doen in de gemeente waar u woont. U heeft hiervoor documenten nodig waaruit blijkt dat uw kind levenloos is geboren. Bijvoorbeeld een geboorteakte (levenloos). Of een akte van een levenloos geboren kind.
Registratie vindt alleen plaats op persoonlijk verzoek en is niet verplicht. Het kind wordt bijgeschreven op de persoonslijst van de ouder die het verzoek doet. Iedere ouder moet zelf een verzoek indienen. Deze registratie is niet zichtbaar voor derden.

Akte van geboorte (levenloos)

Wanneer uw kindje vóór de geboorte is overleden kan een akte opgemaakt worden van geboorte (levenloos) in de gemeente waar uw kindje is geboren. Het maakt daarbij niet uit of het kindje binnen of na een zwangerschap van 24 weken is geboren. U kunt in de akte voor- en achternamen laten opnemen. Ook is het mogelijk om een levenloos geboren kindje bij aangifte te erkennen.

Meenemen

Als u geen akte heeft dan moet u deze eerst op laten maken in de gemeente waar het kind levenloos geboren is. Neemt u hiervoor contact op met de desbetreffende gemeente.

Levenloos geboren kinderen voor 4 februari 2019

U kunt altijd een verzoek voor registratie van uw levenloos geboren kind doen. Het maakt niet uit hoelang geleden de geboorte van uw kind was.

Wanneer is registratie in de BRP niet mogelijk

Woonde u op het moment van de geboorte van het kind niet in Nederland en stond u niet ingeschreven in de BRP? Dan kunt u geen verzoek tot registratie van uw levenloos geboren kind doen.