31 maart: Videoboodschap burgemeester Lamers

Videoboodschap burgemeester Cor Lamers over het coronavirus (de link verwijst naar Youtube)

 

31 maart: Coronamaatregelen 6 april verlengd tot en met 28 april

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Lees hier het hele bericht.

 

30 maart: Schiedam Helpt opent speciaal telefoonnummer

Naast de website schiedamhelpt.nl, kunnen Schiedammers die hulp zoeken of juist willen bieden nu ook bellen naar 088-855 502. Lees hier het hele bericht.

30 maart: Noodverordening COVID-19

Op 30 maart 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 30 maart 2020 afgekondigd. Lees hier het hele bericht inclusief de noodverordening.

 

27 maart: Wethouder Marcel Bregman beantwoordt vragen van Schiedamse ondernemers

Wethouder Marcel Bregman (Economische Zaken) beantwoordde vrijdag via Skype vragen van Schiedamse ondernemers. Bekijk hier de uitzending van SCHIE TV (de link verwijst naar Youtube).

 

26 maart: Burgemeester Cor Lamers beantwoordt vragen van Schiedammers

Burgemeester Cor Lamers beantwoordde donderdag via Skype vragen van Schiedamse kijkers over de maatregelen rond het coronavirus. Bekijk hier de uitzending van SCHIE TV (de link verwijst naar Youtube).

 

26 maart: Noodverordening COVID-19

De nieuwe maatregelen van het rijk gelden nu ook in Schiedam en de rest van de regio. Daardoor is het onder andere niet meer toegestaan om in groepen op straat of bijvoorbeeld in een park te zijn. De aangescherpte en nieuwe maatregelen staan in een noodverordening die vanaf 26 maart geldt.

Bekijk welke maatregelen dit zijn en wat dat voor u betekent.

 

24 maart: Gemeente steunt zorgmedewerkers met parkeervergunning

Door de uitbraak van het coronavirus wordt een groot beroep gedaan op de werkers in de zorg. Zij zijn van vitaal belang om deze crisis zo goed mogelijk door te komen. Het college wil deze mensen daarom steunen. Vanaf woensdag 25 maart kunnen zorgmedewerkers een vergunning aanvragen, waarmee zij in de gehele stad kosteloos kunnen parkeren. Lees hier hoe u zich voor de regeling kunt aanmelden.

 

23 maart: Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Lees hier meer over de maatregelen. Veel vragen over de nieuwe maatregelen worden hier beantwoord.

 

21 maart: Videoboodschap burgemeester Lamers

Videoboodschap burgemeester Cor Lamers over het coronavirus (de link verwijst naar Youtube)

 

19 maart: brief van burgemeester en wethouders aan ondernemers

Niemand kan er meer omheen. Het coronavirus houdt onze samenleving in zijn greep. Het ontregelt alles wat tot voor kort zo vanzelfsprekend was. De uitbraak van het virus heeft ook impact op de Schiedamse ondernemers. Een aantal bedrijven kan dit nu al merken. Wij willen u een hart onder de riem steken. Wij willen u laten weten dat wij als gemeente u waar mogelijk steunen.

Lees hier de volledige brief

 

17 maart: Noodverordening

Besluit van de voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond houdende voorschriften tervoorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond)

 

16 maart: Videoboodschap burgemeester Lamers

Boodschap burgemeester Cor Lamers over het coronavirus (de link verwijst naar Youtube)

 

15 maart: Nieuwe maatregelen tegen coronavirus

De gemeente Schiedam volgt de maatregelen van de Rijksoverheid. Vanaf 15 maart 18.00 uur gelden nieuwe maatregelen: scholen en kinderdagverblijven sluiten tijdelijk. Dat geldt ook voor onder andere eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Eerdere maatregelen, die ingingen op 12 maart, blijven van kracht. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen zijn afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. De Bibliotheek Schiedam heeft alle vestigingen gesloten. Ambtenaren van de gemeente werken zo veel mogelijk vanuit huis. Alle gemeentelijke bijeenkomsten zijn afgelast.

De maatregelen gelden tot en met 6 april.

 

15 maart: Eerste coronabesmetting in Schiedam

In Schiedam is op 15 maart voor het eerst een besmetting met het coronavirus vastgesteld bij een inwoner. De patiënt verblijft in thuisisolatie.