De ontwikkeling van de Kop van de Singel, tussen de Singel en Overschiesestraat, is gestart. Wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen) en directeur Eltjo Bouwman van Blauwhoed tekenden op 3 juni een grondreserveringsovereenkomst. Deze grondreserveringsovereenkomst geeft de ontwikkelcombinatie tot begin 2021 de gelegenheid een haalbaar plan uit te werken voor deze locatie. Schiedam heeft in de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen een partner gevonden die een bij Schiedam passend iconisch gebouw ontwerpt en realiseert. 

Locatie

De Kop van de Singel is een bijzondere locatie: de poort van het stationsgebied naar het centrum én aan de routes van stad naar leisure/uitgaan (Euroscoop en restaurants), wonen op Schieveste en werken in de polders. Op deze locatie worden met deze ontwikkeling circa 75 woningen/appartementen, in grootte variërend van 50 tot 175 m2, toegevoegd aan de woningvoorraad van Schiedam.

De Kop van de Singel is één van de te ontwikkelen locaties binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. De ontwikkelcombinatie wil op deze prominente locatie een gebouw neerzetten dat een icoon voor Schiedam wordt en een herkenbare link heeft naar het dna van Schiedam. Het ontwerp wordt s’MAAK genoemd.

Impressie gebouw s'MAAK

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleider Eelco van Diesen. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Irma van Diggelen.