Op de landelijke informatiepagina www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl is veel informatie te vinden over de verschillende vormen van huiselijk geweld. Ook is er te vinden wat u kunt doen om te signaleren, het gesprek aan te gaan of advies en hulp te zoeken.

Veilig thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals. U kunt bellen met Veilig Thuis op telefoonnummer 0800-2000 voor informatie en advies. Dit telefoonnummer is altijd bereikbaar. Chatten kan ook via de website veiligthuisrr.nl.

Vrouwelijke Genitale Verminking

Voor Vrouwelijke Genitale Verminking (vrouwenbesnijdenis) kan contact worden opgenomen met sleutelpersonen uit de gemeenschap die je graag helpen: 065274992

Financieel misbruik ouderen

Voor advies over financieel misbruik van ouderen kunt u terecht op de site www.huiselijkgeweld.nl aanpak ouderenmishandeling financieel misbruik.

Gedwongen prostitutie en mensenhandel

Voor advies en hulp bij mensenhandel waaronder jeugdprostitutie en gedwongen prostitutie, kunt u terecht bij het Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk www.humanitasexpertisecentrum.nl. U kunt ook op werkdagen bellen tussen 8.30 – 17.00 uur op 010-2365212.

Huwelijkse dwang en kindachterlating

Voor advies over Huwelijkse dwang en Kindachterlating kunt u terecht bij www.huwelijksedwangenachterlating.nl

Filomena

Filomena, het Centrum huiselijk geweld en kindermishandeling, helpt om het geweld te stoppen. Bij Filomena werken professionals samen met jou aan goede en passende hulp. Je kunt zonder doorverwijzing bij Filomena binnenlopen als je hulp of informatie nodig hebt. Dat kan op de dinsdag en de donderdag tussen 9:00 uur en 12:30 uur. Je hoeft bij de deur alleen te zeggen dat je voor Filomena komt. Je wordt dan ontvangen door een van onze gastvrouwen.

Op andere dagen kun je contact opnemen via 010-6681996 of via het contactformulier.