In Schiedam vinden we dat iedereen een fijne en betaalbare woning verdient. Uitbuiting van huurders door bijvoorbeeld hoge huren, slecht of geen onderhoud van woningen en intimidatie vinden wij onacceptabel. Is hier bij u sprake van meldt dit bij het interventieteam woonoverlast dan gaan we samen met u kijken waar we u kunnen helpen.

Hoge huur of slecht onderhoud van uw woning?

Voor de aanpak van huurdersuitbuiting is het huurteam onmisbaar. Het huurteam controleert de huurprijs en de servicekosten, onderhoudssituatie en het huurcontract.

De huurprijzen hoger dan 752,33 euro zijn in principe vrij te bepalen door een pandeigenaar. Echter is het in een aantal gevallen toch mogelijk om deze te verlagen.

U kunt als huurder kosteloos het huurteam vragen om voor u op te treden tegen uw pandeigenaar. Neem contact op met het huurteam of bel naar 010 - 214 27 99.

Geen bemiddelingskosten

Een makelaar die voor een verhuurder werkt mag geen Bemiddelingskosten in rekening brengen aan de huurder. Toch doen sommige makelaars dit wel. Zij kunnen hier een boete voor krijgen. Heeft u bemiddelingskosten betaald? Dan kunt u die terugvragen en melden bij het interventieteam woonoverlast. Op deze site kunt u meer lezen over Bemiddelingskosten terugvragen

Intimidatie of bedreiging

Als u wordt geïntimeerd of bedreigt door uw huurbaas meldt dit dan bij de politie en het interventieteam woonoverlast. Laat u ook nooit zo maar uw woning uitzetten. Het huurteam en het interventieteam woonoverlast gaan gezamenlijk kijken op welke manier zij u kunnen helpen.

Bewonersondersteuning

Heeft u hulp nodig bij andere zaken rondom uw huurwoning dan kunt u ook contact op nemen met de bewonersondersteuner van de gemeente Schiedam. De bewonersondersteuner is beschikbaar voor ondersteuning, spreekuren en doorverwijzingen op het gebied van wonen.
Heeft u vragen? Neem contact op met de heer Henk van der Velden via 
het contactformulier.

Melden

Heeft u te maken met een van de bovengenoemde misstanden? Maak hier een melding vanOok als u iets wilt vragen over dit onderwerp neem dan contact op het interventieteam woonoverlast via het contactformulier of bel 14010.