De Havendijk is opnieuw ingericht door aannemer Van Ooijen. De straat is toegankelijker en verkeersveiliger gemaakt. 

Werkzaamheden 2021

De aannemer is nog niet helemaal klaar met de werkzaamheden. Begin februari is de aannemer begonnen aan fase 5E Lekstraat - Rijnstraat (Havendijk beneden). 

Wat gaat er nog meer gebeuren?
- Parkeerplaats bij Panoramaflats, planning is afhankelijk van de werkzaamheden uitgevoerd door Stedin
- Beplanting en bomen planten

Communicatie in tijden van het coronavirus

Ondanks het coronavirus gaat het werk gewoon door! Om u goed te informeren, maken wij nieuwsbrieven. Iedereen woonachtig binnen het projectgebied ontvangt deze nieuwsbrieven.
Nieuwsbrief #2 (pdf 248 kB) - augustus 2020
Nieuwsbrief #1 (pdf 559 kB) - april 2020

Het is een bijzondere periode en wij begrijpen dat u vragen heeft. Misschien staat uw vraag tussen de veelgestelde vragen.

Uitslag enquête bomen Havendijk (beneden)

Bij de Havendijk (beneden) komen kleine kleurrijke bomen. Direct omwonenden hebben via een online enquête gekozen voor de prunus-sierkers
Half juni zijn negen bomen langs de Havendijk tussen de Maasboulevard en de Lekstraat gekapt. De bomen waren getroffen door de iepziekte. De gemeente Schiedam plant nieuwe bomen terug. Direct langs de weg komen nieuwe iepen. Deze iepen zijn niet vatbaar voor de iepziekte.

Bestaand Rotterdams Gebied

Dit project is onderdeel van het programma Bestaand Rotterdams Gebied (BRG). BRG investeert in een groenere en schonere Rotterdamse regio. De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met Maasvlakte 2 om de beste haven van Europa te blijven. Alleen als mensen hier prettig kunnen wonen en werken is groei van de haven mogelijk. Daarom investeert het programma Bestaand Rotterdams Gebied met de omgeving en de partners in een groene en schone leefomgeving. Zo gaat economische groei hand in hand met kwaliteit van de Rotterdamse regio.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleider René Alberts. Vragen aan aannemer Van Ooijen kunt u mailen. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Marianne van der Graaf.