De Havendijk wordt opnieuw ingericht om de straat toegankelijker en verkeersveiliger te maken. Aannemer Van Ooijen Gouda is gestart met de werkzaamheden aan de Havendijk.

Communicatie in tijden van het coronavirus

Ondanks het coronavirus gaat het werk gewoon door! Om u goed te informeren, maken wij nieuwsbrieven. Iedereen woonachtig binnen het projectgebied ontvangt deze nieuwsbrieven.
Nieuwsbrief #2 (pdf 248 kB) - augustus 2020
Nieuwsbrief #1 (pdf 559 kB) - april 2020

Het is een bijzondere periode en wij begrijpen dat u vragen heeft. Misschien staat uw vraag tussen de veelgestelde vragen.

Planning

Aannemer Van Ooijen werkt momenteel aan twee fase:
Fase 2B: Havendijk tussen de Jachthavenlaan en de Lekstraat.
Fase 5B: Havendijk (beneden) tussen de Voornsestraat en Abbenbroeksestraat.

Aanpassing fasering

Vanwege vertraging in de planning door coronamaatregelen en het weer heeft de aannemer de ontsluitingsroute en de fasering iets aangepast. Fase 3 en fase 4 zijn samengevoegd.

Maandag 19 oktober 2020 start aannemer Van Ooijen aan fase 3 en fase 4.
Fase 3: Havendijk - Lekstraat tot aan de Koninginnebrug
Fase 4: Lekstraat - Buitenhavenweg (omgeving sluizencomplex)

Omwonenden hebben een brief ontvangen.

Omleidingsroute

Tussen 07.00 uur en 22.00 uur via de Maasboulevard en Jachthavenlaan richting de Havendijk.
Tussen 22.00 uur en 07.00 uur is een gedeelte van de Maasboulevard afgesloten voor verkeer. De appartementen en garages zijn bereikbaar via de Maasboulevard, Hoofdplein, Voorhavenkade richting de Lekstraat. Op de Havendijk is het niet mogelijk om links,- of rechtsaf te slaan de Havendijk op. 

Enquête bomen Havendijk (beneden)

Half juni zijn negen bomen langs de Havendijk tussen de Maasboulevard en de Lekstraat gekapt. De bomen waren getroffen door de iepziekte. De gemeente Schiedam plant nieuwe bomen terug. Direct langs de weg komen nieuwe iepen. Deze iepen zijn niet vatbaar voor de iepziekte.
Bij de Havendijk (beneden) komen kleine kleurrijke bomen, op de plattegrond de gele cirkels. Een keuze uit de veldesdoorn, sierkers, lijsterbes of een mix van deze drie bomen.

Via de enquête bomen Havendijk (beneden) kunnen direct omwonenden met een persoonlijke inlogcode tot 18 oktober 2020 een voorkeur doorgeven."Plattegrond Havendijk benenden. Geel zijn de nieuwe kleurrijke bomen, groen zijn de nieuwe grote bomen, wit zijn de bestaande bomen, lichtgroen is gazon."

Plattegrond Havendijk (beneden). 

Legenda plattegrond

Witte objecten: bestaande bomen
Groene cirkels: nieuwe grote bomen
Gele cirkels: nieuwe kleurrijke kleine bomen
Groene strook: nieuwe heester beplanting
Lichtgroene strook: gazon

Inrichtingsplan

Bij deze nieuwe inrichting wordt een aantal belangrijke punten aangepakt:

  • De straat krijgt groot onderhoud
  • Er wordt een tweerichtingsfietspad aangelegd
  • Er worden nieuwe oversteekplaatsen aangelegd
  • Het onderhoud van de Westfrankelandsedijk tot aan de kruising Willem de Zwijgerlaan wordt meegenomen

Definitief inrichtingsplan Havendijk

Foto: definitief ontwerp Havendijk

Bestaand Rotterdams Gebied

Dit project is onderdeel van het programma Bestaand Rotterdams Gebied (BRG). BRG investeert in een groenere en schonere Rotterdamse regio. De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met Maasvlakte 2 om de beste haven van Europa te blijven. Alleen als mensen hier prettig kunnen wonen en werken is groei van de haven mogelijk. Daarom investeert het programma Bestaand Rotterdams Gebied met de omgeving en de partners in een groene en schone leefomgeving. Zo gaat economische groei hand in hand met kwaliteit van de Rotterdamse regio.

Meer informatie

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met de projectleider René Alberts. Vragen aan aannemer Van Ooijen kunt u mailen. Wilt u bepaalde documenten bekijken? Neem dan contact op met de projectassistent Marianne van der Graaf.