Op 28 september was het nationale Kraanwaterdag. Tijdens deze dag werd basisschool De Poldervaart verrast met een gewonnen regenton. Wethouder Ergin nam met de leerlingen uit groep 1/2 de regenton in gebruik. Ook werd aandacht gegeven aan kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser.

Slimme watertips

Heidi Hoogvliet van Stichting Milieu Dichterbij liet op speelse manier zien dat we beter om kunnen gaan met ons watergebruik. "Kraanwater is lekker en fris. We gebruiken het veel. Dagelijks zo'n 120 liter per persoon. Een beetje minder kan ook makkelijk en is wel zo duurzaam. Een goede tip is daarom om een regenton in de tuin te zetten. Een regenton vult zich bij een goede regenbui al snel. Dus ideaal water om planten mee te besproeien. Dit scheelt heel wat liters kraanwater want 15 minuten sproeien met een tuinslang kost zo'n 100 liter water."

Word ook Waterklaar en maak gebruik van de subsidie

Het waterklaar maken van de tuin, schuur of woning is eenvoudig. Bekijk hier de voorbeelden van andere Schiedammers die dankzij de subsidieregeling hun omgeving Waterklaar hebben gemaakt.

De gemeente Schiedam trakteert op tonnen

Onder de subsidieaanvragen verloten we iedere maand een regenton om regenwater op te vangen. Helpt u mee om Schiedam een beetje mooier en groener te maken?