Hoge energiekosten en/of een laag inkomen? Lees hier welke hulp er voor u is om uw energierekening te verlagen of te kunnen betalen door energie te besparen.  

Huurder

Isoleren kan alleen met goedkeuring van de verhuurder. Gemeente Schiedam biedt gratis hulp aan voor kleine maatregelen. Onze energieklussers kunnen bijvoorbeeld spaarlampen, tochtstrips of radiatorfolie bij u thuis aanbrengen. Ze geven ook tips hoe energie te besparen. Bel of WhatsApp Meike via 06 - 23 22 61 71 of mail naar schiedam@energiehulp.nl voor het maken van een afspraak.

Koopwoning

De adviseurs van Servicepunt Woningverbetering geven eigenaren van een koopwoning gratis en vrijblijvend advies op maat hoe energie te besparen. Voor isolatie van het huis bestaan regelingen, zodat het bedrag voordelig geleend kan worden. Bel 010 - 219 17 00 of mail naar info@servicepuntwoningverbetering.nl voor een afspraak.

Energietoeslag

Zodra de wet energietoeslag 2023 is vastgesteld kan Stroomopwaarts de energietoeslag uitbetalen aan alle inwoners die een bijstandsuitkering hebben. Daarna kunnen de overige inwoners de toeslag aanvragen. Stroomopwaarts regelt namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de energietoeslag. Kijk voor meer informatie op www.stroomopwaarts.nl