Elektrisch rijden/oplaadplekken

Om luchtkwaliteit te verbeteren, stimuleert Schiedam het gebruik van elektrisch vervoer.  Elektrische auto's rijden op groene stroom, hebben geen CO2 uitstoot en rijden veel duurzamer dan voertuigen op gas, diesel of benzine. Er zijn al circa 50 laadpunten geplaatst. Door de groei van het aantal elektrische auto’s stijgt ook de behoefte aan laadpunten.

Aanvragen laadpaal

Woont of werkt u in Schiedam en beschikt u niet over een eigen parkeerplek voor uw elektrische auto? Dan kunt u een oplaadpaal in de buurt van uw woning of werkplek aanvragen via laadpaalnodig.nl. Ook ziet u een overzicht van oplaadpalen in uw buurt. De tijdsduur vanaf het moment van aanvragen tot de plaatsing van de laadpaal is 4 tot 6 maanden. Het aanvragen en plaatsen van een openbare laadpaal is kosteloos. De kosten voor het verbruik is € 0,26 of € 0,28ct per kWh exclusief BTW, afhankelijk van de plaatsingsdatum. Op laadpaalnodig.nl vindt u meer informatie over de voorwaarden.

U kunt ook een overzicht vinden van bestaande laadpalen op:

Op social-charging.com kunt u een app downloaden om elkaar te informeren over de bezetting van laadpalen.

Storing laadpaal

Werkt een laadpaal niet of is een paal beschadigd, dan kunt u het storingsnummer (vermeld op de laadpaal) bellen: (088) 369 29 14. Vergeet dan niet het paalnummer (EVB-P-nummer) door te geven aan de monteur.