Maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Verspreiding van het coronavirus onder controle krijgen, lukt alleen als iedereen de hygiënemaatregelen volgt:

  • Was vaker uw handen (lees hier hoe). Was ze meerdere keren per dag met water en zeep. Zeker als u buiten bent geweest.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na eenmalig gebruik meteen weg
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter afstand

Ga niet naar drukke plekken

Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat met maximaal twee personen. Werk zoveel mogelijk thuis.

Geef elkaar de ruimte en houd 1,5 meter afstand tot elkaar. Mensen uit 1 huishouden hoeven geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Kinderen tot en met 12 jaar mogen samenspelen onder toezicht van een of meer ouders of voogden. De ouders en/of voogden moeten onderling 1,5 meter afstand houden tot elkaar.

Heeft u last van verkoudheid of koorts? Blijf dan thuis. Blijf ook thuis als iemand anders in huis koorts heeft. Nodig geen bezoek uit.

Geef elkaar de ruimte en houd 1,5 meter afstand!

Als het mooi weer is, wilt u misschien lekker naar buiten, naar het park, de Maasboulevard of de speeltuin. Dat kan allemaal, maar zorg ervoor dat u ook buiten voldoende afstand houdt tot anderen. Want het coronavirus verspreidt zich vooral door niezen en hoesten. Houd daarom  minimaal 1,5 meter afstand van anderen (twee armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Zo kunnen anderen u niet besmetten en kunt u anderen niet besmetten met het coronavirus.

Testen op corona

Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het #coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.

Lees meer over testen op corona

Informatie over het coronavirus