Familiegeschiedenis

Leerlingen van groep 5 of 6 ontdekken in het Gemeentearchief Schiedam hun eigen geschiedenis.

Programma

Het is een kennismakingbezoek aan het gemeentearchief en bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met een interactief theater waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de verhoudingen kind, vader, opa, overgrootvader liggen.

In ons depot bekijken de kinderen een aantal archiefstukken. Elk kind krijgt een kaartje met een naam van een document. De leerlingen proberen de kaartjes bij het goede document te leggen. De archiefstukken die zijn gekozen, sluiten aan bij zowel het thema als bij de belevingswereld van de leerlingen. Als voorbereiding schrijven de leerlingen de eigen familiegegevens op een formulier. Deze gegevens vullen de leerlingen op hun eigen stamboom in.

Informatie

Voor wie: groep 5 of 6
Waar: Gemeentearchief Schiedam, Stadserf 1 (derde verdieping)
Wanneer: gehele schooljaar
Duur: 90 tot 120 minuten
Aanvangstijd: 9.00 uur
Kosten: € 45,-
Lestofvervangend: ja 
Materiaal:  

Contactpersoon: Caroline Nieuwendijk
Voor het speciaal onderwijs stellen we in overleg het programma samen.

Aanmelden

In het rooster kunt u een datum kiezen voor het bezoek met uw klas. Als er een naam van een school staat, dan is die datum al bezet. Dit rooster wordt bijgewerkt en u kunt het rooster het hele schooljaar raadplegen.

Mail de datum, de school, de groep, uw naam en het aantal leerlingen met uw telefoonnummer naar contact@schiedam.nl o.v.v. gemeentearchief aanmelden. Inschrijven kan ook via ParelsvanSchiedam.nl

 

Zie ook

Ga naar desktopomgeving