Educatie

Onder Educatie kunt u informatie vinden over de projecten en lesbrieven voor leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Voor leerlingen van het speciaal onderwijs stellen we een programma op maat samen. Ook kunnen we in overleg een educatief project samenstellen. 

Veelgestelde vragen

Ik moet voor school een werkstuk maken. Kan ik bij u informatie vinden?

Dat ligt aan het onderwerp dat je kiest. Dat moet namelijk wel over Schiedam gaan, omdat het Gemeentearchief vooral daar gegevens over heeft. Wil je bijvoorbeeld een werkstuk maken over de Amerikaanse presidenten, ga dan bijvoorbeeld naar de Openbare Bibliotheek op zoek naar boeken die over dat onderwerp gaan.
 
Heb je een Schiedams onderwerp bedacht, zoek dan eerst op onze website via de optie “zoeken” naar wat je daar kunt vinden over het onderwerp. Er staat al heel veel informatie op onze website en het zou best kunnen dat je er alle gegevens kunt vinden die je nodig hebt om je werkstuk te schrijven. Kijk ook in de beeldbank en de krantenbank. Mogelijk vind je er foto’s, artikelen en/of advertenties waar je je werkstuk mee kunt illustreren.

Ga naar desktopomgeving