Bewoners van Sandershuizen

Enkele bewoners van Sandershuizen in Schiedam

De foto's van bewoners van Sandershuizen tentoongesteld op de ramen in het gemeentearchief

Een villa aan de Burgemeester Knapperlaan ontworpen door Piet Sanders

Cees Inpijn in de voortuin van zijn villa aan de Burgemeester Knappertlaan. De familie heeft het huis te koop gezet. Loes Inpijn: “We hebben er sinds 1986 met veel plezier gewoond, maar nu de kinderen het huis uit zijn, is een huis met zeven kamers wat te groot geworden”. (beeldnummer  21238)

Huis annex galerie in de Fabristraat ontworpen door Piet Sanders

Beeldend kunstenaar Frits Kloppers voor zijn huis annex galerie in de Fabristraat. De vlag is van Open Ateliers. (beeldnummer 21239)

Een huis aan de Westvest ontworpen door Piet Sanders

Jack Leeman en Netty van Megen op de stoep voor hun huis aan de Westvest. Een jaar of vijftien geleden kochten ze ook het ‘achterhuis’ erbij wat oorspronkelijk bij het huis hoorde maar was gesplitst. Deze verhuren ze in de regel aan een student.(beeldnummer 21235)

Een woning aan de Korte Haven 123 naar ontwerp van Piet Sanders

Illustrator en vormgever Harr Wiegman voor de Korte Haven 123. Zijn ouders en hij bewoonden het pand vanaf de jaren ‘70. Piet Sanders verbouwde, woonde en werkte in dit pand. Er is nog een link met Sanders; Harr's vader had een atelier en kunstwinkel in de Passage. (beeldnummer 21242)

Een vergaderzaal de Lange Haven naar ontwerp van Piet Sanders

Gré Kloosterman en Constant Kroeze in de vergaderzaal achter hun boekwinkel aan de Lange Haven. De zaal wordt nog incidenteel gebruikt voor exposities.(beeldnummer 21236)

Een woning aan de Veenlandstraat naar ontwerp van Piet Sanders

Deborah Lens in haar woning aan de Veenlandstraat.(beeldnummer 21237)

Kantoorpand aan de Lange Haven naar ontwerp van Piet Sanders

Cees Schuddebeurs voor zijn kantoorpand aan de Lange Haven. Op 7 september kregen de panden een ‘Scydam’ schildje voor de restauratie van de Lange Haven nummer 49, 51, 53, en 55.(beeldnummer 21241)

Een woning aan de Havendijk naar ontwerp van Piet Sanders

Kunstenaarsduo Gerrit van Schuppen en Saskia van Herwijnen. Samen zijn ze ‘SAGE’, ondermeer bekend van de Poëzieplein – gedicht van de maand posters. Boven de woning aan de Havendijk is hun atelier.(beeldnummer 21240)

Een villa aan de Burgemeester Knappertlaan naar ontwerp van Piet Sanders

Joop en Petra Ruigrok voor hun villa aan de BK-laan. Na als kantoor gediend te hebben en zelfs enige tijd leeg te hebben gestaan werd deze door hen in 2005 gekocht en opgeknapt.(beeldnummer  21234)

Bewoners van het Sint Jacobs Gasthuis in een recreatieruimte. Het Sint Jacobs Gasthuis aan de Burgemeester Knappertlaan is een ontwerp van Piet Sanders

Bewoners van het Sint Jacobs Gasthuis. Deze foto viel buiten de selectie.

Ga naar desktopomgeving