Uw prent in het Groot Schiedams Prentenboek?

woensdag 15 november 2006

Het Gemeentearchief Schiedam is van plan om in de loop van volgend jaar een boek uit te brengen met topografische prenten en tekeningen van Schiedam.

Het Gemeentearchief Schiedam is van plan om in de loop van volgend jaar een boek uit te brengen met topografische prenten en tekeningen van Schiedam. De meeste stukken komen uit de eigen collectie, maar ook particulieren met unieke stukken krijgen de kans om een bijdrage te leveren.

Historie leeft in Schiedam!

Niet alleen in de prachtige historische panden die alom in de stad te vinden zijn, maar ook in Schiedammers zelf. Als iets dat aantoonde was het wel het hoge aantal bezoekers dat op de Landelijke Archievendag naar het Gemeentearchief kwam. Daar de oproep voor “Liduina’s” ook een succesvol resultaat had, doet het gemeentearchief opnieuw een beroep op uw medewerking!

Prentenboek

Het Gemeentearchief is van plan om volgend jaar mei een ‘Groot Schiedams Prentenboek’ uit te brengen. De uitgave zal verzorgd worden door Stichting Musis, terwijl publicist Henk Slechte (bekend van het boek ‘Staken en Stempelen’) de inleiding zal schrijven. In het Groot Schiedams Prentenboek zullen ongeveer honderdvijftig van de mooiste prenten en tekeningen van Schiedam met een historisch karakter worden opgenomen, van oud tot recent.

Uw bijdrage

Wellicht heeft u een mooie afbeelding van Schiedam thuis of op kantoor aan de muur hangen of heeft u nog een tekening van de stad die niemand anders heeft? Dan is dit de kans om uw prent of tekening met meer dan alleen uw bezoekers of huisgenoten te delen. Indien uw bijdrage door de selectie komt en in het boek wordt opgenomen ontvangt u naast eeuwige roem ook een gratis exemplaar van het Groot Schiedams Prentenboek!

Op bovenstaande foto staat een van de 11.000 prenten en tekeningen uit onze collectie: “Nieuwe Haven, Handelsentrepot” door C.W.K. Aussems uit 2004. Gezicht op de Nieuwe Haven op de achterzijde van het Handelsentrepot (Het pakhuis ‘De Nederlanden’ aan de Lange Nieuwstraat).

Alle stukken zijn overigens kosteloos te bekijken in onze studiezaal!

Ga naar desktopomgeving