Verborgen Verleden in Schiedam

donderdag 28 december 2017

In de nieuwe reeks van Verborgen Verleden komt ook Schiedam aan bod. Presentatrice Dieuwertje Blok brengt in de eerste aflevering op 5 januari 2018 een bezoek aan het Gemeentearchief Schiedam. De uitzendingen zijn elke vrijdag om 21.05 uur op NPO 2 te zien.

Uit onderzoek bleek dat de bekende presentatrice afstamt van de Schiedamse familie Van der Schalk. In de uitzending toont gemeentearchivaris Laurens Priester aan de hand van verschillende archiefstukken hoe dat precies zit. Wie nieuwsgierig is naar de connectie van Blok met Schiedam en wat er zoal bij andere archieven is gevonden moet absoluut naar de aflevering kijken! Ook het stadsarchief in onze buurgemeente Vlaardingen wordt aangedaan.

Voorouders
In het bekende NTR programma ‘Verborgen Verleden’ proberen prominente Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders en wat betekenen ze nu voor hen? Het op de Engelse serie ‘Who do you think you are’ gebaseerde programma wordt sinds 2010 in Nederland uitgezonden. In 2013 was Ronald Giphart voor het programma al eens te gast bij het Gemeentearchief Schiedam. Dieuwertje Blok natuurlijk ook in 2009, maar dat was voor de intocht van Sinterklaas.

Verborgen Verleden in de studiezaal

De uitzending is op de webstek van NPO terug te zien.

Ga naar desktopomgeving