Aanraaktafel naar de Bibliotheek Schiedam

dinsdag 6 augustus 2013

De aanraak-, of multitouchtafel waarmee men Schiedam kan verkennen door middel van een plattegrond waarop kan worden in- en uitgezoomd, is vanaf deze week op de eerste etage van de Bibliotheek Schiedam locatie Stadserf te vinden. De tafel, een samenwerkingsproject tussen de bibliotheek en het Gemeentearchief Schiedam, stond eerst in het Klant Contact Centrum (het KCC) van de gemeente Schiedam.

Sinds de meeste mensen die het KCC bezoeken op afspraak komen, krijgt de aanraaktafel niet genoeg aandacht om rendabel te zijn. Bij de bibliotheek, ontmoetingsplek voor alle Schiedammers, kunnen  bezoekers de tafel en al zijn mogelijkheden ontdekken. De aanraaktafel sluit aan op de Schiedamcollectie, op de tweede etage van de locatie Stadserf. Een mooie aanleiding voor bezoekers om herinneringen op te halen!

Op het scherm van de aanraaktafel is een gedetailleerde kaart van Schiedam te zien, en wie inzoomt of een straatnaam aantoetst kan per straat foto’s uit het verleden bekijken. Dit is mogelijk omdat er een koppeling is met de beeldbank van het Gemeentearchief. Ook zijn er foto’s en informatie over verschillende monumenten te vinden. Helemaal bijzonder is een plattegrond van De Kuyper uit 1869 die digitaal over de hedendaagse kaart kan worden geprojecteerd. De tafel werd op 14 mei 2012 door wethouder Johan Grijzen onthuld.


 

Ga naar desktopomgeving