08-02-2024 — 

Schiedammers die in verhouding veel geld kwijt zijn aan gas en elektriciteit, kunnen steun aanvragen voor het betalen van een deel van de energierekening bij het Tijdelijk Noodfonds Energie van de Rijksoverheid. Een aanvraag doen kan tot en met 31 maart 2024. 

Het landelijke noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum kunnen hulp krijgen als de energiekosten van hun energieleverancier hoger zijn dan 8 tot 10 procent van het bruto-maandinkomen. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan 3.200 euro (alleenstaande) of 4.480 euro (samenwonend). Deze bedragen zijn inclusief 8 procent vakantiegeld. Daarnaast moet het energiecontract voor gas, stroom of stadswarmte op naam van een persoon uit het huishouden staan.

Meer informatie en hulp aanvragen

Op www.noodfondsenergie.nl vindt u meer informatie. Een aanvraag doen kan via deze website tot 31 maart 2023. Met de situatiecheck op de website ziet u eenvoudig of u in aanmerking komt voor de aanvraag. Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u zes maanden steun. Voor hulp bij het doen van de aanvraag kunt u naar de Energie Inloopuren op diverse locaties in Schiedam. Kijk op www.energiehulp.nl/schiedam/energie-inloop voor de locaties en tijden.

Energie besparen en financiële hulp

Er zijn verschillende manieren om uw energieverbruik en de energiekosten te verlagen. Op deze pagina is meer informatie te vinden over onder andere gratis energiehulp voor kleine energiebesparende maatregelen, tips voor het verbeteren van de isolatie en financiële hulp, zoals de energietoeslag 2023 en bijzondere bijstand energiekosten 2023.