26-03-2024 — 

Vrijdag en zondag zijn in totaal drie onvergunde seksinrichtingen door de burgemeester gesloten. Vrijdag gebeurde dat op de Professor Kamerlingh Onneslaan, zondag op de Cartesiusstraat en de Sint Liduinastraat. Er werden in totaal 5 sekswerkers aangetroffen.

Onvergunde seksinrichtingen kunnen de leefbaarheid in de wijk ernstig aantasten. Regelmatig is ook sprake van gedwongen prostitutie of mensenhandel. Daarom treedt de gemeente hier met haar partners consequent en snel tegen op, zowel om overlast voor de omgeving weg te nemen als voor het welzijn van de betrokken sekswerkers.

Drie sluitingen

Op de Professor Kamerlingh Onneslaan werd vrijdag naar aanleiding van overlastmeldingen en een seksadvertentie een onvergunde seksinrichting aangetroffen in een pand waar kamerverhuur plaatsvond. Er werden twee sekswerkers werkend aangetroffen. Op last van de burgemeester zijn twee kamers in het pand met spoed gesloten.

Twee dagen later werd naar aanleiding van een seksadvertentie een onvergunde seksinrichting aangetroffen op de Cartesiusstraat. Hier werd één sekswerker werkend aangetroffen. Het pand is op last van de burgemeester met spoed gesloten.

Een andere seksadvertentie leidde naar een onvergunde seksinrichting op de Sint Liduinastraat. Hier werden twee sekswerkers werkend aangetroffen. Ook trof de politie een handelshoeveelheid vermoedelijk harddrugs aan. Hiervoor werden twee aanwezige mannen als verdachten aangehouden. Ook dit pand werd door de burgemeester met spoed gesloten.

Samenwerking

De prostitutiecontroles werden uitgevoerd door het Regionaal Controle Team Prostitutie & Mensenhandel. Dat bestaat uit het interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam, de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie Eenheid Rotterdam en het Versterkingsprogramma Weerbaar tegen Ondermijning van het Regionale Informatie- en Expertisecentrum (RIEC).

Melden van misstanden

De gemeente Schiedam kan sneller optreden tegen verschillende vormen van criminaliteit, als omwonenden vermoedens van misstanden of ondermijnende criminaliteit melden. Dat kan bij de gemeente via telefoonnummer 14010 en bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

foto van onvergunde seksinrichting


foto van onvergunde seksinrichting